Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА СЕ МЕЊА НА БОЉЕ ПОСТАЈЕ УРЕЂЕНИЈА, ЛЕПША И СИГУРНИЈА

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас на железничкој станици Београд центар у Прокопу, да је Србија добила данас на поклон грант од 600 милиона евра за изградњу дела брзе пруге Београд - Ниш и истакао да ће се том пругом стизати за свега 100 минута.

Председник Вучић је, на заједничкој конференцији за медије са европским комесаром за проширење Оливером Вархеијем након потписивања у возу прве транше инвестиционог гранта за изградњу брзе пруге Београд-Ниш у оквиру финансијског пакета за железнички Коридор 10, нагласио да је то огромна помоћ ЕУ.

"Говоримо о једном од највећих пројеката икада у које је Србија ушла, у вредности од 2,775 милијарди евра", истакао је председник Вучић. Председник Вучић поручио је да ће када је реч о пругама, Србија у наредних 10 година покушати не само да буде најбоља у региону већ и да иде у корак са развијеним европским замљама.

"Србија ће бити другачија. Србија се мења на боље, постаје уређенија, лепша и сигурнија", поручио је председник Вучић и захвалио ЕУ на том, како је рекао, фантастичном поклону.