Вести

ВУЧИЋ: МОРАМО ДА СЕ ОКУПИМО СВИ КОЈИ ЖЕЛИМО ПРИСТОЈНУ СРБИЈУ

Председник Српске напредне странке и председник Републике Србије Александар Вучић најавио је, на седници Главног одбора Српске напредне странке, да ће сазвати Скупштину СНС за 27. мај. Председник Вучић је рекао да су у току припреме за Скупштину странке и истакао да предстоје важне недеље и месеци.

"Недовољно често држимо седнице ГО и добро је да се окупимо и саслушамо једни друге. Око Скупштине странке, у складу са статутом СНС, о чему смо на Председништву причали, 26. или 27. априла, сазваћу Скупштину за 27. мај ове године. И у току су већ унутарстраначки избори, негде се одвијају на добар начин, негде на мање добар начин", рекао је председник Вучић. Најавио је да ће се на Скупштини крајем маја бирати сви страначки органи.

"Али ћу и данас, желим о томе да говорим, о мојој идеји, по први пут на седници ГО предочити нешто што би могла да буде и одлука Скупштине странке. Мислим да је реч о стратешкој и суштинској одлуци, пошто ћемо бити у условима када је земља под великим спољним и унутрашњим притисцима. Јер, кад неко није на власти 10 или 11 година, не разуме то као своју неспособност, већ ће кривце тражити у нама и тако агресија постаје основни мото њиховог политичког деловања", рекао је председник Вучић.

Додао је да зато напредњаци треба да се припреме за тежак период, као и да ће се земља суочавати са додатним притисцима око Косова и Метохије. Суочаваћемо се са додатним притисцима око Косова и Метохије, покушаће да окриве Србију Председник Вучић је изјавио да ћемо се суочавати са додатним притисцима око Косова и Метохије, јер ће покушати да окриве Србију јер неће да потпише де јуре или де факто независност Косова.

"Курти је и данас потврдио да неће формирати ЗСО, јер није по законима тзв. Косова. Проблем је лицемерје свих који у целом процесу учествују, а ћуте на његове речи. То није обавеза из новог плана већ обавеза која је одавно потписана и није питање модалитета, како ће да изгледа. Па ће сад једна НВО да пише статут, а све имамо већ потписано, само је питање имплементације", рекао је председник Вучић. Председник Вучић је истакао да је формирање ЗСО међународно правна обавеза тзв. Косова.

"Немају снаге и жеље да Куртија притисну, они су им дали још визну либерализацију", рекао је председник Вучић.