Вести

У Сомбору обележен дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је на обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, у Сомбору, да је пре 24 године почела агресија на СРЈ и да је пре 24 године умрло савремено међународно право.

"То звучи као неважна бирократска реченица, али је много више од тога. Од тада више ништа у свету не може да буде горе од онога што су учинили једној малој земљи која је била крива јер је желела да буде свој на своме, слободна, слободарска и није се допадала онима који су 89. и 90-их срушили стари и створили нови поредак", рекао је председник Вучић на скупу на Тргу Светог Ђорђа.

Гледамо у будућност, чувамо мир и нећемо више сукобе Председник Вучић поручио је да поносни српски народ и поносни дух никада нису сломили и никада неће.

"Данас када нас притискате, када тражите да дамо оправдање за све оно што сте неоправдано учинили овој земљи да се сагласимо да нисте много погрешили када сте злочине починили, кажете гледајте у будућност. Гледамо у будућност, чувамо мир и нећемо више сукобе ни са Албанцима ни са било ким, ни са вама", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао и да се они који не поштују Повељу УН, на ту повељу позивају само када је једна мала земља у питању.