Вести

Председник Вучић присуствовао отварању хотела "Планика"

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је Куршумлијску Бању и присуствовао отварању реконструисаног хотела "Планинка", у који је уложено 15 милиона евра.

"Како је ово изгледало 2006. године. Било је као да је бомбардовано, биле су рушевине, а сада је овде велелепни хотел", рекао је председник Вучић током обиласка бање и истакао да је посао добило 700 људи. Председник Вучић је додао да Куршумлијска Бања има воду са температуром већом од 60 степени.

"Позвали смо овде и људе из Мердара да видимо шта можемо да решимо", рекао је председник Вучић. Истакао је да је држава помогла обнову Куршумлијске Бање и да се и ту могло видети да није тачно да држава помаже само стране инвеститоре.

"Помогли смо овде и у већем проценту него што помажемо странце", истакао је председник Вучић и поручио да ће домаћи привредници увек моћи да рачунају на помоћ државе. Обавештен је да је за два дана подељено 100.000 ваучера од 5.000 динара за грађане Србије који желе да посете Куршумлијску Бању, као и да прве госте очекују већ сутра. Подсетио је да када је видео како је уништено у приватизацијама 2005. године и 2006. године готово је заплакао и рекао да је горе него да је бомбардовано.

"Ово је била права руина, у процесу болесне приватизације у којој је требало све да се уништи, свако је узимао кревет и носио кући. Ово је био чувени хотел Жубор, 2006. године је затворен", испричао је председник Вучић. Истиче да је за цео крај фантастично што је овај хотел реконструисан и додаје да ће држава видети да повећа број ваучера. Најавио је да ће Југоимпорт СДПР за два или три дана имати конкурс за неквалификоване раднике са основном школом који су заинтересовани да се преквалификују у вариоце. Додао је да су вариоци сада тражени и да имају добре плате и да су потребни у Куршумлији.