Вести

Освећен новоизграђени парохијски дом у селу Вишевац

Данас је у родном месту Вожда Карађорђа, селу Вишевац, епископ шумадијски Јован извршио освећење новоизграђеног парохијског дома. Парохијски дом је површине преко 700 квадратних метара, а изграђен је у порти цркве посвећене Светом великомученику Георгију, у чијој се близини налази и споменик Вожду Карађорђу. После освећења парохијског дома, епископ Јован је са помесним свештенством служио свету архијерејску литургију, а после њеног завршетка уручио је признања и одликовања свима који су учествовали у изградњи овог здања.

Највишим црквеним одликовањем - Орденом Светих крагујевачких новомученика I степена - одликовани су браћа Александар и Душан Сенић, Општина Рача и председник општине Рача, Ненад Савковић. У име одликованих обратио се Александар Сенић.

"Почастован сам што имам прилику да се обратим испред своје породице и општине Рача и захвалим се првенствено Његовом преосвештенству владици Јовану, који нам је дао благослов и омогућио да учествујемо у реализацији овако значајног пројекта. У својој инжењерској каријери сам изградио много објеката - путева, мостова, тунела, али овај објекат представља бисер највишег сјаја. Овај дом, није само дом нашег свештеника и наших мештана, овај дом је дом свих хришћана, али и наш дуг који смо имали према бесмртном Вожду Карађорђу. Подигли смо му споменик пре 17 година, а сада освештавамо и отварамо овај дом вожду у спомен. И наравно, како приличи оваквом историјском месту, овај дом је морао бити овако грандиозан. Уз Божију помоћ, успели смо да овај историјски објекат изградимо за непуне 2 године, иако је било планирано да његова изградња траје пуне 3 године. Господ је рекао да нико није постао пророк у свом селу, а ја сам сада добио највише признање Епархије шумадијске управо у свом селу и морам вам признати да то за мене има додатну и посебну тежину. За крај, молимо се да нам Света Тројица и Свети великомученик и победоносац Георгије подаре да се у овом парохијском дому прослави што више крштења и венчања, а дом да остане наш аманет новим покољењима. Слава Богу, амин."