Вести

Александар Сенић једногласно изабран за председника ОО СНС Рача

На изборној скупштини Српске напредне странке у Рачи, одржаној 22. априла, пред препуном салом чланова и симпатизера Српске напредне странке, Александар Сенић је једногласно од стране 37 делегата изабран за председника Општинског одбора СНС у Рачи.

Милица Обрадовић, народна посланица из Раче, је образлажући предлог кандидатуре истакла да је Сенић први пут изабран за председника ОО СНС Рача 2018. године, када је такође добио подршку свих делегата. Захваљујући његовој борби и циљевима од којих никада није одустао, као и његовом кредибилитету и знању општина Рача је постала лидер у изградњи инфраструктуре у Шумадији. Велики број пројеката и инвестиција реализован је у Рачи у претходном периоду - десетине километара нових путева,школе,амбуланте, изграђен је нови вртић,решени су проблеми у водоснабдевању,изграђено постројење за пречишћавање отпадних вода,завршена гасификација у целој општини. Све што је обећано то је и испуњено,а у наредном периоду се очекује реализација много нових, значајних инфраструтурних пројеката. Свакако да се успеси и резултати Александра Сенића не би низали да он иза себе нема завидну биографију и велико искуство како у обављању послова из своје струке, тако и када је политичка каријера у питању. Један од његових највећих инжењерских подухвата,по ком ће сигурно бити забележен у српској историји је тај да је успео да укроти Грделичку клисуру. Такође, важно је истаћи да је у претходних пет година, колико је Сенић на челу ОО СНС у Рачи, на протеклим председничким, парламентарним и локалним изборима, Рача забележила једне од најбољих резултата у Србији и да се може похвалити резултатом од 77,85% на претходним локалним изборима. Сигурно је да без одговорног вођења општинског одбора, одговорног вођења локалне политике и истицања правих вредности овакви резултати не би били могући.

На изборној скупштини је испред Извршног одбора СНС присуствовао Бојан Бајагић који је поздравио све присутне и нагласио да се на примеру Раче може видети колико је председнику Александру Вучићу важно свако место, свака општина у Србији и да ће се инвестиције наставити у великом обиму.

На крају, Александар Сенић се захвалио свим присутним гостима, као и делегатима на указаном поверењу и најавио да ће још снажније наставити да се бори за добробит својих суграђана и да ће своја обећања доказати новим великим инфраструктурним пројектима, који општину Рача очекују у наредном периоду.